Želimo da Centar Namaste bude
i vaša polazna točka ali i most
u vlastitoj promjeni i rastu!

Saznajte više o našem Centru:


Prolazeći različita životna iskustva te vođeni potrebom za smislenijem i ispunjenijim životom koji se ne odrađuje, nego živi u punini krenuli smo putovati, educirati se, prikupljati i prakticirati znanja i vještine koje su od davnina bile osmišljene i prakticirane za dobrobit čovjeka na svim razinama postojanja.

Kako je bila prisutna želja da iskustva i znanja koja su nam praktično i nepovratno mijenjala život prenesemo i podijelimo svima, jačala je i ideja da pokrenemo Centar - mjesto koje će okupljati ljude poput nas koji teže promjeni na bolje, žele jednostavan, ispunjen i svrhovit život u skladu sa prirodnim zakonitostima, kroz osobni rast pomažu sebi i time i društvu i svijetu u kojem žive.

Slijedom toga, Centar Namaste djeluje i okuplja ljude pozitivnog duha još od 2009. godine kroz razne holističke programe, radionice, joga satove, gostovanja, predavanja, druženja i nesebična služenja, uvijek sa istim ciljem: osobni razvoj i boljitak pojedinca, na svim područjima života.

Iskreno i od srca želimo da Centar Namaste bude i Vaša polazna točka ali i most u vlastitoj promjeni i rastu!Želite odgovorno i samostalno kreirati i unaprijediti svoj život?

Bilo da se radi o zdravlju (fizičkom, mentalnom, emocionalnom ili duhovnom), međuljudskim odnosima, poslovnim ciljevima ili općenito postizanju životnih ciljeva, ako ste odlučili započeti svoje unutarnje putovanje, u Centar Namaste rado će vam pomoći:


Marija Zuber-Bengeri


„LJUBAV, LJUBAZNOST I DOBROTA se nikad ne potroše. One uvijek čine razliku. Blagoslivljaju onoga koji prima i tebe koji daješ!“

Nakon višegodišnjeg bavljenja ritmičko sportskom gimnastikom, pa pauziranja, potreba za pokretom i izražavanjem kroz pokret nije nestao već me usmjerio na ples. I onda, neuspješni pokušaj da se posvetim plesu, a radi fizičkih tegoba uslijed intenzivnog treniranja, pa naglog prestanka. Opet je uslijedila pauza od nekoliko godina u kojima sam obilazila doktore s preporukom da idem na operacije i sl.

Moj unutarnji glas i sklonost neinvazivnim i prirodnim načinima rješavanja tegoba doveo me je tako prije 17 godina i do joge. Najprije kao učenica pristupajući praksi kroz fizički aspekt, ali uz jedan novi moment, a to je bio- svjestan pokret…joga me sve više privlačila i polako sam sanirala fizičke tegobe do mjere da operacije više nisu opcija. Sa svakom novom promjenom na bolje, budila je sve veću potrebu i interes, te me vodila da samo dalje nastavim sa istraživanjem, usavršavanjem i uvođenjem ostalih aspekata joge u svoj život… i tako se prije 10godina dogodilo da put u Indiju (radi edukacije za ajurveda terapeuta), dovede me i tamo na satove joge.

Ono što je bila moja osobna praksa, lijek i interes, a na preporuku mog učitelja joge iz Indijskog centra, otvorilo mi je mogućnost edukacije i naposlijetku preraslo i u profesiju. Danas. Moj rad je alkemija osobne prakse i iskustava u rješavanju životnih izazova koja sam prolazila, desetljeća učenja i motiviranosti s ciljem da ja osobno, moje spoznaje i praksa dotaknu i sve sa kojima dolazim u kontakt, kako bih upalila iskru u njima da i sami krenu na unutarnje putovanje i počnu kreirati svrhovit i ispunjen život.

Drevne tehnike joge i znanja himalajskih učitelja (koje primam i spoznajem zahvaljujući svom duhovnom Učitelju Dr. Avdhoot Shivanandu) kombiniram sa modernim, znanstvenim pristupom i tako podučavam polaznike kako olakšati ili ukloniti simptome nekog disbalansa, bolesti ili stanja, te kako proširiti svijest i postići sklad unutarnjeg i vanjskog.

Ljubiteljica sam prirode i prirodnih stilova života, pokreta, zagrljaja, ljubaznosti, osmijeha, kuhanja po „osjećaju“ (a ne mjeri ), istraživanja svojih (neograničenih) mogućnosti, onog osjećaja zahvalnosti za sve blagoslove kojima me Univerzum daruje, otkrivanja dobrog u nama…

Zajedno sa obitelji vodim jednostavan život, ali toliko opet intenzivan i dinamičan…uz sve što nam svakodnevica donosi, kroz međusobnu interakciju unutar naše male zajednice svakodnevno otkrivam svoje nove slojeve, učim, rastem…neizmjerno zahvalna da sam pronašla svoj put, uz Shiv yog (znanost iza znanosti) praksu spoznajem SEBE, mijenjam svoje životne okolnosti i kreiram ispunjen život.

Moj put/profesionalno iskustvo:
• Osnivačica Centra Namaste sa suprugom Želimirom
• Certificirana učiteljica joge ( Sathyananda Yoga Research Centre, India)
• Certificirana učiteljica joge za djecu i obitelj (Rainbow Kids yoga)
• Certificirani ajurveda terapeut (Dhanvatari ayurveda academy, India)
• Certificirani Master terapeut kozmičke i kognitivne terapije (Dr. Avdhoot Shivanand, Shiv Yog India)
• Osnivačica Shiv yog forum Hrvatska i predstavnik vijeća SY Hrvatska
• Članica Hrvatskog saveza za yogu
• Bivša sportašica


Želimir Bengeri


„Jedino što je zaista tvoje je BEZUVJETNA LJUBAV“ - Dr. Avdhoot Shivanand

Življenje i rad na različitim mjestima širom svijeta omogućio mi je bogato radno iskustvo (NK Sloboda Varaždin, FC Dnipro Ukraina, FC Riffa Bahrain, FC Al Wasl UAE) te doticaj sa drugim kulturama, običajima, ali i znanjem.

U želji i potrazi za širim znanjem 2010. sa obitelji odlazim na putovanje života u Indiju, gdje prolazim meditacijsko transformacijski program. Program vođen od strane međunarodno priznatog kozmičkog znanstvenika i nasljednika drevne loze himalajskih jogija Dr. Avdhoota Shivananda me, pokazalo se kroz narednih 10 godina, pripremiti za najviše stupnjeve ozdravljenja čovjeka kroz znanstveno dokazan i patentiran meditacijsko-rehabilitacijski protokol.

U Indiji živimo četiri mjeseca u tradicionalnoj hindi obitelji koja već 6-tu generaciju vodi ajurvedsku kliniku i prenosi drevno znanje ajurvede. Primam i prakticiram znanje od strane dr. Lal Krishnan, a posebni interes posvećujem tradicionalnoj Pancha Karma i Kalari Chikitsa terapiji. Prakticiranje joge postaje sastavni dio kako osobnog života, tako i profesionalnog rada.

Implementiram drevna znanja u sustav sportskog treninga, stvarajući vlastiti program vježbi i tehnika u cilju prevencije ozljeda, mentalne stabilnosti i oporavka nakon intenzivnih treninga i natjecanja, što u praksi daje izvanredne rezultate i vodi me prema daljnjim istraživanjima.

Na temelju protokola „Znanosti iza znanosti“ - medicine budućnosti i svih dosadašnjih osobnih i profesionalnih iskustava i edukacija, pokrećem INTEGRA-MED, prvi takav specijalizirani centar energetske medicine u Europi, iza kojeg stoji krilatica „Potpuno ozdravljenje je moguće“ (www.integra-med.hr). Meditacija, rad u Integrativnom terapijskom centru, sudjelovanje u aktivnostima Centra Namaste, boravak i rad u prirodi, vrijeme s obitelji i sport dio su moje svakodnevice. Moja prva ljubav – sport - pritom ne ostaje zaboravljena, baš kao i svi sportski talenti i profesionalni sportaši za koje provodim neprocjenjivo važne, specijalizirane i učinkovite programe u svrhu uspješne i dugotrajne sportske karijere i kvalitetnog života nakon nje (www.sportsmansmindfulness.com).

Moj put/profesionalno iskustvo:
• Osnivač Centra Namaste sa suprugom Marijom
• Kondicijski trener specijalist za fizičku pripremu sportaša (Kineziološki fakultet u Zagrebu)
• Certificiran učitelj joge ( Sivanananda Yoga Camp, Val Morin, Canada )
• Certificirani ajurveda panchakarma terapeut (Dhanvatari ayurveda academy, India)
• Certificirani Master trener i terapeut kozmičke i kognitivne terapije (Dr. Avdhoot Shivanand, Shiv Yog
India)
• Voditelj Integra-med


Članovi Centra Namaste